Продукти: за 2 порции
Скариди – 400 г
Зехтин – 5 с.л
Чесън – 5 скилидки
Лют пипер люспи – 1 ч.л
Червен пушен пипер – 1 ч.л
Лимон – 1 бр
Сол – на вкус
Черен пипер – 1 к.л
Магданоз – няколко стръка
Начин на приготвяне:
Почистете скаридите, като първо отстраните главите им, след това отделете внимателно люспата. По продължението на гръбнака има една жилка, която трябва да се махне. За целта направете лек разрез с нож по гръбнака и я извадете. Измийте почистените скариди.
Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.
Загрейте дълбок тиган на котлона, сложете зехтина и люспите лют пипер, разбъркайте
Добавете чесъна, разбъркайте, гответе няколко секунди и сложете скаридите.
Скаридите се сготвят много бързо, когато почнат да променят цветът си ги обърнете, разбъркайте, добавете червен пушен пипер, сол и черен пипер. Пържете минутка и изцедете сока на един лимон.
Накрая поръсете със свеж магданоз, разбъркайте отново и махнете от котлона.
Зехтин – 5 с.л
Чесън – 5 скилидки
Лют пипер люспи – 1 ч.л
Червен пушен пипер – 1 ч.л
Лимон – 1 бр
Сол – на вкус
Черен пипер – 1 к.л
Магданоз – няколко стръка
Начин на приготвяне:
Почистете скаридите, като първо отстраните главите им, след това отделете внимателно люспата. По продължението на гръбнака има една жилка, която трябва да се махне. За целта направете лек разрез с нож по гръбнака и я извадете. Измийте почистените скариди.
Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.
Загрейте дълбок тиган на котлона, сложете зехтина и люспите лют пипер, разбъркайте
Добавете чесъна, разбъркайте, гответе няколко секунди и сложете скаридите.
Скаридите се сготвят много бързо, когато почнат да променят цветът си ги обърнете, разбъркайте, добавете червен пушен пипер, сол и черен пипер. Пържете минутка и изцедете сока на един лимон.
Накрая поръсете със свеж магданоз, разбъркайте отново и махнете от котлона.