Лятото се пие бира на корем, но аз предимно готвя с
нея. Днес искам да ви предложа рецепта за разкошни пилешки
бутчета. Може да ги хапнете и за мезе с халба студена бира J Така
приготвени бутчетата стават страхотно ароматни, крехки и гарантирано вкусни.
Може да ползвате цели бутчета или на отделни горна и долна част. Хубавото в
тази рецепта че хем е простичка от към продукти и изпълнение, хем е лесна,
бърза и супер вкусна. Апелирам да ползвате хубаво качествено пилешко месо, дали
ще е домашно или ще се доверите на месарски магазин, избора е ваш. От мен
наздраве и се надявам да опитате! J
Пилешки бутчета – 6 до 8бр
Масло – 125 г меко
Сол и черен пипер на вкус
Червен пипер – 1 с.л
Лют пипер – 1 ч.л по желание
Бира – 330 мл
Бульон – 100 мл пилешки
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да е меко, на стайна температура.
Пилешките бутчета почистете, измийте и подсушете.
Сложете в купа маслото
с червения, черния и лютия пипер, посолете на вкус и разбъркайте.
С тази смес намажете горната част на всяко бутче.
Подредете ги в по голяма тава, сипете бирата и
пилешкия бульон като внимавайте да не сипвате върху бутчетата, за да не размиете
масления им слой.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята
фурна на 180 градуса.
Печете месото за 40мин, махнете фолиото и запечете до
златиста кожичка на бутчетата.
Сервирайте топли с картофки и салата.