неделя, 22 юли 2018 г.

Бутчета печени с бира





Лятото се пие бира на корем, но аз предимно готвя с нея. Днес искам да ви предложа рецепта за разкошни пилешки бутчета. Може да ги хапнете и за мезе с халба студена бира J Така приготвени бутчетата стават страхотно ароматни, крехки и гарантирано вкусни. Може да ползвате цели бутчета или на отделни горна и долна част. Хубавото в тази рецепта че хем е простичка от към продукти и изпълнение, хем е лесна, бърза и супер вкусна. Апелирам да ползвате хубаво качествено пилешко месо, дали ще е домашно или ще се доверите на месарски магазин, избора е ваш. От мен наздраве и се надявам да опитате! J

 Продукти: за 6 порции
Пилешки бутчета – 6 до 8бр
Масло – 125 г меко
Сол и черен пипер на вкус
Червен пипер – 1 с.л
Лют пипер – 1 ч.л по желание
Бира – 330 мл
Бульон – 100 мл пилешки

Начин на приготвяне:
Маслото трябва да е меко, на стайна температура. Пилешките бутчета почистете, измийте и подсушете.
 Сложете в купа маслото с червения, черния и лютия пипер, посолете на вкус и разбъркайте.
С тази смес намажете горната част на всяко бутче.
Подредете ги в по голяма тава, сипете бирата и пилешкия бульон като внимавайте да не сипвате върху бутчетата, за да не размиете масления им слой.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 180 градуса.
Печете месото за 40мин, махнете фолиото и запечете до златиста кожичка на бутчетата.
Сервирайте топли с картофки и салата.