Тази разядка е свеж вариант на стандартните
тиквички с кисело мляко с малко добавки от мен. Тиквичките умишлено съм изпекла,
за да избегна досадното пържене, Вие ако желаете може да ги изпържите. Получава
се разкошна, може да я консумирате като салата или като гарнитура, опитайте и споделете
J
Продукти:
Тиквички - 5бр
Зехтин – 50 мл
Сол
Черен пипер
Яйца – 2 бр
Чесън – 3 скилидки
Кисело
мляко 3% – 500 г
Сирене
– 250 г краве
Лют пипер
– люспи
Начин
на приготвяне:
Измийте
и почистете тиквичките, нарежете ги на тънки колелца.
Намажете
голяма тава с малко от зехтина, сложете тиквичките и ги полейте с останалия зехтин.
Разбъркайте ги хубаво с ръце, така че всички парчета да са покрити с мазнина.
Сложете
тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете тиквичките до златисто като периодично
ги разбърквате, за да се изпекът равномерно. При готовност извадете и оставете да
се охладят.
През това
време сварете яйцата, обелете и охладете.
В купа
сложете киселото мляко, счукайте чесъна, рендосайте яйцата, подправете на вкус със
сол, и черен пипер. Разбъркайте, добавете изпечените тиквички, натрошете сиренето
и отново разбъркайте. Оставете в хладилник
да се охлади.
Прехвърлете
разядката в чиния и по желание поръсете с лют пипер на люспи и стръкчета копър или
магданоз.