сряда, 12 юни 2024 г.

Вкусен винен кебап

 

Вкусен винен кебап

Бяхме на морето за няколко дни и там в едно заведение в менюто имаше винен кебап. Това ме подсети, че отдавна не бях го приготвяла. Това е изключително вкусно ястие, домашна рецепта, идеално и за обяд и вечеря, получава се много апетитно и ароматно, опитайте, ше ви хареса! 

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Продукти:

свинско месо - 800 г плешка
кромид лук - 2 глави
доматено пюре - 2 с.л
домати - 400 г смлени
чесън - 2 скилидки
бульон - 800 мл зеленчуков
вино - 200 мл червено
черен пипер - 1 ч.л
сол - 1 с.л
бахар - 3 бр зърна
дафинов лист - 2 бр малки
захар - 1 ч.л
олио - 2 с.л
масло - 1 с.л
червен пипер - 1 с.л
магданоз - няколко стръка

Нарежете месото на хапки, посолете и подправете с черен пипер.
Сложете в дълбока тенджера олио и загрейте на котлона. Поставете парчетата месо и запържете, като периодично отпенвате пусналата вода и разбърквате, докато започне да се пържи и остане само на мазнина.
Нарежете лука и чесъна на ситно.
Когато месото започне да става златисто на цвят добавете лука и чесъна, разбъркайте, пържете няколко минути до омекване и сложете доматеното пюре.
Гответе 5 минути и сипете виното. Разбъркайте и оставете да се изпари алкохола. Накрая сипете смлените домати, подправете със сол, черен пипер, бахар зърна, червен пипер, захар и дафинов лист. Разбъркайте, сипете бульона и прехвърлете в дълбока тавичка. Сложете една супена лъжица масло и покрийте тавата с ауминиево фолио.
Сложете в загрята фурна на 180С градуса за 40 мин до готовност на месото.
Накрая поднесете със сварен ориз и свеж магданоз.
Да ви е вкусно!

Ако сте любители на домашните манджички вижте рецептата за Бутчета с лук и сайдер или Пиле с безумно вкусен сос, които съм сигурна че ще харесате!


Винен кебап