четвъртък, 6 юни 2024 г.

Супер лесна торта Наполеон

 

Супер лесна торта Наполеон

Тази торта е една от любимите ми, защото се приготвя супер лесно и не изисква кой знае какво старание. Получава се много сладка и вкусна, мека с плътен ароматен крем. Ако ви се занимава може да я декорирате по добре, аз не се старах много, защото бързах да я снимам, преди да са я нападнали. Страхотен десерт, опитайте. Ако имате търпение да я чакате на другия ден да се охлади и да е поела добре крема е още по сладка. Препоръчвам я с две ръце!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

Продукти:

бутер тесто - 1 кг

брашно - 7 с.л

ванилия - 2 пакетчета

яйца - 3 бр.

масло - 125 г

прясно мляко - 1 литър

захар - 1 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

Вземете бутер тестото и с помощта на дъното на дъното на тортена форма очертайте и отрежете 4 бр. кръгли блата.

Сложете всеки един от тях върху хартия за печене, надупчете ги леко с вилица, за да не се надигнат, и пъхнете в загрята фурна на 200 градуса да се изпекат до златисто.

Изрезките съберете и изпечете и тях, ще ги използвате за декорация. Изпечените блатове оставете да се охладят.

Направете крема. 

В тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото и поставете на котлона да кипне.
Останалото мляко смесете с брашното и разбитите яйца, като разбъркайте до гладка смес. Когато млякото заври започнете да наливате към него от яйчената смес на тънка струя и едновременно с това разбърквате с тел енергично. Варете крема до пълното му сгъстяване.

Подредете в кръгла тортена форма като на дъното и поставите един от блатовете, сипете от крема, приравнете и сложете другия блат, пак крем и така до края. Завършете тортата с крем. Оставете в хладилник да се охлади за няколко часа.
Когато кремът се е стегнал махнете ринга на формата, натрошете заделените изрезки и покрийте тортата с тях отгоре и отстрани.

Украсете по желание с произволни фигурки от карамел, които може да направите, като карамелизирате захар и още докато е гореща сипвате върху хартия за печене в произволни форми, оставяте да се охлади и отлепвате от хартията.

Ако искате да разгледате още сладки предложения за лесни и вкусни торти НАТИСНЕТЕ ТУК
торта Наполеон във формата