Бутчета с лук и сайдер
Много интересен вкус се получи в това ястие. Сайдера освен за пиене се ползва успешно и в готвенето, също като виното. Препоръчвам ви да опитате, пилешкото е крехко, а соса с лук и сайдер ше ви плени с вкус и аромат.
Продукти: за 4ри порции
- подправка за пиле - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете лука на полумесеци.
В купа сложете кетчуп, подправка за пиле, мащерка, риган, черен и червен пипер.
Разбъркайте и с тази смес намажете бутчетата.
Намажете тавичка за печене със зехтин и сложете в нея месото, отстрани добавете лука и маслините.
Между всяко бутче сложете по парченце масло, полейте месото с мед и сипете бульон и сайдера.
Покрийте тавата с алуминиево фолио, сложете я в загрята на 180 градуса фурна и задушете месото за 40 мин, след което извадете, махнете фолиото и върнете отново във фурната.
Печете бутчетата още за около 15 мин до получаване на приятен загар.
Сервирайте месото с малко лук, маслинки и полейте с вкусния сос от печенето.