петък, 14 юни 2024 г.

Медено-чеснови лепкави крилца

Медено-чеснови лепкави крилца

 

Невероярно вкусни пилешки крилца като за европейско! Днес започва европейското първенство по футбол, а какво е то без бира и мезе! Предлагам ви да опитате тези лепкави ароматни пилешки крилца, които гарантирам ви, няма да ви стигнат! Уникални, лесни, сравнително бързи и много вкусни! Който и да ги приготви се влюбва в тях! Имате време преди откриването, да зарадвате силните си половинки с невероятно вкусни пилешки крилца!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Продукти:

пилешки крилца - около 800 г
олио/зехтин - 2 с.л
сол - 1 ч.л
черен пипер - 1/2 ч.л
червен пипер - 1 ч.л пушен
чесън на прах - 1/2 ч.л

за намазване:

пилешки бульон - 100 мл
мед - 4 с.л
соев сос - 80 мл
сусамово олио - 2 с.л
оцет - 2 с.л
чесън - 2 скилидки смляни
червен пипер - 1 щипка лют люспи
нишесте - 2 с.л царевично

Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и подсушете крилцата. 
В купичка смесете сол, черен пипер, чесън на прах и червен пушен пипер. 
В купа сложете крилжата с олиото и всички подправки. Разбъркайте и втрийте добре в месото.
В тава сложете хартия за печене и подредете крилцата едно до друго, без да се застъпват. 
Загрейте фурната на 200 градуса и печете крилцата 20 минути.
През това време направете смес за намазване.
В касерола сипете всички продукти, разбъркайте и сложете на котлона. Загрейте и гответе на висока температура, докато соса кипне, след което намалете котлона на средна степен и варете соса 10 минути до сгъстяване. Трябва да има консистенция на сироп.
След като изминат 20 мин извадете крилцата, обърнете ги да се запечат и от другата страна и печете още 10 мин.
Сега ги извадете и намажете с помощта на домакинска четка всяко крилце от едната страна, обърнете и намажете и от другата страна. Сложете отново във фурната и печете още 10 мин.
Накрая извадете, намажете със сместа този път само отгоре, пъхнете във фурната за още 5 мин.
Извадете готовите крилца и поднесете.

Ако сте любители на крилцата може да видите и тази рецпета Много вкусни печени крилца и задължително комбинирайте с тази салата Салата с печени чушки и яйца