Предлагам ви рецепта за страхотна, лесна и бърза торта с пудинг, шоколад и банани, която спестява много време и става за десерт в "последната минута", както се случи при мен. Водих се по рецепта на Люси Евтимова за една от нейните разкошни торти, но аз нямах време да приготвям блатове и крем, за това по скоро ползвах изцяло идеята за тази торта. Ако вие разполагате с повече продукти и време, естествено може да надградите рецептата, по долу ще оставя линк към нейната рецепта, при мен украсата е леко скалъпена от каквото имах, но се получи изненадващо добре. Не съм ползвала желатин за сгъстяване на крема, просто разбих пудинга до по гъста консистенция, така че като я разрежа да не се разлее или разпадне, нямах никакво време да я чакам да стяга. Получи се наистина много сладка торта, която се хареса много на моите приятелки.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Продуктиблатове за торта - 2 бр. готови
крем - 1 пакет пудинг без варене
банани - 4 бр.
прясно мляко - 500 мл
За шоколадовия ганаш:
натурален шоколад - 100 г
течна сметана - 100 мл сладкарска
Приготвяне:
Пригответе крема с прясното мляко по указанието на опаковката. Бананите обелете и разрежете на половина. Блатовете оразмерете със формата, в която ще приготвите тортата.
Вземете тортена форма с падащ ринг и сложете на дъното ѝ хартия за печене, поставете първия блат, върху него изсипете крема, изравнете и сложете в крема половинките от бананите, като ги редите по часовниковата стрелка в кръг, а в средата запълвате с останалите парчета.
Отгоре сложете другия блат, натиснете леко и сложете в хладилника да стегне за няколко часа.
Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона, преди да кипне я махнете и сложете начупения шоколад. Изчакайте няколко секунди и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес. Охладете за 30 минути.
Отгоре сложете другия блат, натиснете леко и сложете в хладилника да стегне за няколко часа.
Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона, преди да кипне я махнете и сложете начупения шоколад. Изчакайте няколко секунди и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес. Охладете за 30 минути.