От снимките не си личи колко са вкусни! Страхотно апетитни, с пикантна нотка, направо жестоки! Свинските уши често се приготвят на пача или скара, но днес искам да ви предложа супер рецепта, която ще ви вземе ума! Много вкусни, страхотни са и за мезе, а и сега им е сезона! Опитайте, ако обичате тази част от прасето, гарантирам ще ви харесат.
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Необходими продукти: за 2 порции
Свински уши - 2 бр.
Сол - 1 ч.л.
Черен пипер - 6 бр. зърна
Олио - 3 с.лЗа соса:
Кетчуп - 8 с.л.
Захар - 2 с.л. кафява
Соев сос - 1 с.л. светъл
Соев сос - 1 с.л. светъл
Соев сос - 1 с.л. тъмен
Оцет - 2 с.л. оризов / ябълков
Нишесте - 1 ч.л.
Вода - 2 с.л. студена
Вода - 2 с.л. студена
Черен пипер - по вкус
Лют пипер - 1 ч.л. люспи
Магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне:
Почистете свинските уши и сложете в тенджера с вода на котлона.
Добавете сол и няколко зърна черен пипер и сварете до омекването им.
При готовност извадете, отцедете и леко ги подсушете.
Нарежете ги на тънки лентички.
Счукайте скилидките чесън на паста.
Направете соса, като в купа сложите съставките и разбъркайте всичко до усвояването им и получаване на сос.
Загрейте олиото в тиган на котлона, сложете лентичките уши и запържете за 2 мин.
Сипете соса и разбъркайте добре, така че да се поеме и залепне по ушичките.
Гответе пикантното мезе 3 минути, като непрекъснато разбърквате.Махнете от котлона и сервирайте топли поръсени със ситно нарязан магданоз.
Да ви е вкусно!
Може да видите и рецептата ми за вкусна ШКЕМБЕ ЧОРБА където съм прикачила и видео за да ви е по лесно с приготвянето!