понеделник, 18 ноември 2024 г.

Пикантни ушета на тиган


Пикантни ушета на тиган


От снимките не си личи колко са вкусни! Страхотно апетитни, с пикантна нотка, направо жестоки! Свинските уши често се приготвят на пача или скара, но днес искам да ви предложа супер рецепта, която ще ви вземе ума! Много вкусни, страхотни са и за мезе, а и сега им е сезона! Опитайте, ако обичате тази част от прасето, гарантирам ще ви харесат.


Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Необходими продукти: за 2 порции

Свински уши - 2 бр.

Сол - 1 ч.л.

Черен пипер - 6 бр. зърна

Олио - 3 с.л

За соса:

Кетчуп - 8 с.л.
Чесън - 2 скилидки
Захар - 2 с.л. кафява

Соев сос - 1 с.л. светъл

Соев сос - 1 с.л. тъмен

Оцет - 2 с.л. оризов / ябълков

Нишесте - 1 ч.л.

Вода - 2 с.л. студена

Черен пипер - по вкус

Лют пипер - 1 ч.л. люспи

Магданоз - за поръсване

 

Начин на приготвяне: 

Почистете свинските уши и сложете в тенджера с вода на котлона.


Добавете сол и няколко зърна черен пипер и сварете до омекването им.


При готовност извадете, отцедете и леко ги подсушете.

Нарежете ги на тънки лентички.
Счукайте скилидките чесън на паста.
Направете соса, като в купа сложите съставките и разбъркайте всичко до усвояването им и получаване на сос.

Загрейте олиото в тиган на котлона, сложете лентичките уши и запържете за 2 мин.

Сипете соса и разбъркайте добре, така че да се поеме и залепне по ушичките.

Гответе пикантното мезе 3 минути, като непрекъснато разбърквате.Махнете от котлона и сервирайте топли поръсени със ситно нарязан магданоз.

Да ви е вкусно!

Може да видите и рецептата ми за вкусна ШКЕМБЕ ЧОРБА където съм прикачила и видео за да ви е по лесно с приготвянето!