Руло Bounty
Това интересно руло видях в руския сайт Плюшечка и много ми
хареса идеята,защото не се налага да се пече.Реших да го направя като съм променила продуктите-за основа
използвах тестото с което правя скалички,което е много вкусно и сладко.Получи
се страхотно,само трябваше да го изчакам да се охлади и стегне добре,но..неуспях
да го опазя J
Необходими продукти:
6 бр. готови сухи пасти (240 г)
150 г
чаени бисквити
2 с.л.
какао
125 г разтопено масло
5 с.л. сладко (в случая от боровинки)
1 ч.л. есенция ром
1 ч.ч.
смлени орехи
3 с.л. прясно мляко
За кокосовата
смес:
100гр кокосови стъготини
100гр разтопено краве масло
3с.л. пудра захар
За шоколадовия ганаш:
200гр черен шоколад
200мл течна сладкарска сметана
Начин на приготвяне;
Бисквитите се смилат в блендер и се поставят в
купа, към тях се прибавят натрошените сухи пастички, орехите, какаото, сладкото
от боровинки. Слага се лъжичка есенция ром и прясното мляко и цялата тази смес
се залива с разтопено масло, всичко се разбърква и намачква хубаво с ръце до
получаване на хомогенна смес, приличаща на тесто. Купата се покрива с
домакинско фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник да стегне сместа, след
което с ръце се взима от нея и върху лист стреч фолио се оформя
правоъгълна тънка кора.
За кокосовата смес в купа смесете кокосовите
стърготини със захарта и маслото до хомогеност.Тази смес разпределете също на равномерна
тънка кора в средата на другата платка.
С помощта на фолиото навийте на стегнато руло и
поставете във фризер за поне 1час да стегне добре.
Направете ганаша като загреете сметаната и преди
да кипне махнете от котлона,добавете шоколада,изчакайте минутка и разбъркайте
до разстопяване на шоколада и хомогенна еднородна смес.
С този ганаш залейте рулото и поставете отново в
хладилник за мин 4аса,след което разрежете на парчета.