Открийте свят от сладки изкушения в моя блог за готвене и вкусна храна, където всяка рецепта носи експлозия от вкусове и аромати, за да зарадва сетивата ви и да вдъхнови следващото ви кулинарно приключение. Любими домашни рецепти за хляб, сладкиши, апетитни ястия, разнообразни десерти, салати, здравословни и не чак толкова идеи за всеки вкус. Готварски рецепти и видео за начинаещи и напреднали домакини, от традиционни български ястия до световно известни предложения, за всеки повод и празник!
неделя, 25 октомври 2015 г.
Руло Bounty
Това интересно руло видях в руския сайт Плюшечка и много ми
хареса идеята,защото не се налага да се пече.Реших да го направя като съм променила продуктите-за основа
използвах тестото с което правя скалички,което е много вкусно и сладко.Получи
се страхотно,само трябваше да го изчакам да се охлади и стегне добре,но..неуспях
да го опазя J
Необходими продукти:
6 бр. готови сухи пасти (240 г) 150 г
чаени бисквити 2 с.л.
какао 125 г разтопено масло 5 с.л. сладко (в случая от боровинки) 1 ч.л. есенция ром 1 ч.ч.
смлени орехи 3 с.л. прясно мляко За кокосовата
смес: 100гр кокосови стъготини 100гр разтопено краве масло 3с.л. пудра захар За шоколадовия ганаш: 200гр черен шоколад 200мл течна сладкарска сметана
Начин на приготвяне;
Бисквитите се смилат в блендер и се поставят в
купа, към тях се прибавят натрошените сухи пастички, орехите, какаото, сладкото
от боровинки. Слага се лъжичка есенция ром и прясното мляко и цялата тази смес
се залива с разтопено масло, всичко се разбърква и намачква хубаво с ръце до
получаване на хомогенна смес, приличаща на тесто. Купата се покрива с
домакинско фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник да стегне сместа, след
което с ръце се взима от нея и върху лист стреч фолио се оформя
правоъгълна тънка кора. За кокосовата смес в купа смесете кокосовите
стърготини със захарта и маслото до хомогеност.Тази смес разпределете също на равномерна
тънка кора в средата на другата платка.
С помощта на фолиото навийте на стегнато руло и
поставете във фризер за поне 1час да стегне добре.
Направете ганаша като загреете сметаната и преди
да кипне махнете от котлона,добавете шоколада,изчакайте минутка и разбъркайте
до разстопяване на шоколада и хомогенна еднородна смес. С този ганаш залейте рулото и поставете отново в
хладилник за мин 4аса,след което разрежете на парчета.