Капуска е традиционна турска яхния със зеле, като в различните региони на страната може да се приготви с булгур, ориз или боб, с кайма, която най-добре да е агнешка или без месо във вегетариански вариант. Видях това ястие в предаване на Максут Ашкар, приготви го супер лесно и много ми хареса. Съвсем обикновено, но удивително вкусно, опитайте :)
Ето и моя вариант на Капуска :)
Продукти:
Зеле – ½ зелка (прясно)
Кайма – 300 г телешка или агнешка
Лук - 1 глава голяма
Масло – 2 с.л
Олио – 2 с..л
Червена чушка – 1бр може и суха
Доматено пюре – 1 с..л
Кимион – 1 щипка
Сол
черен пипер
червен пипер – 1 ч.л
лют пипер люспи
вода – 350 мл
Начин на приготвяне: