Страхотна
идея за пикантна разядка, която на мен и моето семейство много ни допадна. Тези
чушлета вървят на всичко, придават страхотен апетит и са наистина неустоими. За
почитателите на лютото и не само на тях е моето предложение днес, вдъхновено от
рецепта на Елена Стефанова Йорданова J
Продукти:
Люти чушки – 300 г
Сирене – 300 г
Кисело мляко – 300 г
Сол
Черен пипер
Зехтин – 5с.л
Чесън – 3 скилидки
Магданоз – за поръсване
Червен пипер – 1 ч.л
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина в тиган на котлона и загрейте.
Цепнете чушлетата през средата по дължина и ги сложете в тигана. Запържете за
кратко под капак докато се изпукат и зачервят. Извадете готовите чушлета и в
тигана сложете червения пипер. Запържете за няколко секунди и махнете от
котлона.
Сложете в дълбока чиния киселото мляко,
счукания чесън и натрошете сиренето. Подправете със сол, черен пипер и
разбъркайте леко.
Поставете чушлетата в млечната смес, отгоре
полейте със запържения пипер и поръсете с магданоз.
Опитайте и споделете J