Открийте свят от сладки изкушения в моя блог за готвене и вкусна храна, където всяка рецепта носи експлозия от вкусове и аромати, за да зарадва сетивата ви и да вдъхнови следващото ви кулинарно приключение. Любими домашни рецепти за хляб, сладкиши, апетитни ястия, разнообразни десерти, салати, здравословни и не чак толкова идеи за всеки вкус. Готварски рецепти и видео за начинаещи и напреднали домакини, от традиционни български ястия до световно известни предложения, за всеки повод и празник!
понеделник, 12 март 2018 г.
Сладко - кисели кюфтенца
Ако Ви харесват рецептите може да ме подкрепите като посетите YouTube канала ми, в който качвам видеа с нови предложения ТУК :)
Като любител на по екзотичните вкусове искам да ви дам
идея за разкошни кюфтенца, които щом опитате ще помните дълго време. Рецептата
видях в едно от кулинарните предавания на Лорейн Паскал и реших да я сготвя. Не
съжалявам, станаха наистина уникални кюфтенца. Смесицата от вкусове е толкова
завладяваща, че любителите на сладко-солените ястия ше останат приятно
изненадани. Опитайте и споделете!
Продукти: за 4ри порции
Кайма – 500 г смес Галета – 75 г Яйца – 1 бр Сол Черен пипер Зехтин – 3 с.л За соса: Чушка – 1 бр голяма
червена Чесън – 2 скилдки Лайм – 1 бр Кетчуп – 75 г качествен Оцет – 2 с.л балсамов Мед – 2 с.л течен Ананас – 1 бр консерва
малка Пресен лук – няколко
стръка Сол Черен пипер
За гарнитура:
сварен ориз
Начин на приготвяне:
Направете си варен ориз за
гарнитура. Сложете в купа каймата,
добавете галетата и яйцето, сол и пипер на вкус. Омесете всичко. Сложете зехтин в тиган и
оформяме топки от каймата, поставете кюфтенцата в горещата мазнина и
пържете добре от всички страни. Извадете кюфтенцата върху домакинска хартия да
се отцедят. Отделно нарежете червената
чушка на лентички, аз използвах пипер Калифорния, и чесъна на ситно. Изцедете сока на един лайм
в купа. Сложете зеленчуците в
същия тиган от кюфтетата, ако мазнината е много изсипете част от нея, нека ви
остане около 3 с.л, запържете за кратко, сипете сока от лайма,
добавете кетчуп, балсамов оцет и мед. Разбъркайте и сложете сока от
малка консерва ананас и половината от парчетата плод. Върнете кюфтетата в
тигана, разбъркайте и подправете със сол и пипер на вкус. Оставете за 10ина минути
и махнете от котлона. Гарнирайте с нарязан
напречно пресен лук.