Давам ви предложение за
рецепта с агнешко месо подходяща за наближаващите празници. Страшно го обичам това месце, жалко обаче че
рядко си позволяваме да го хапваме. Това е типично домашна рецепта, без нищо
изтънчено в нея. Парче агнешко, изпечено с подправки, малко картофки, но вкусът
е уникален. Естествено порциите
задължително са големи, защото като се започне, няма спиране, апетита е огромен
J
Продукти: за 4ри до 6
порции
- агнешко месо - около 2 кг от задната четвърт
- черен пипер
- червен пипер - 1 с.л. пушен
- шарена сол - 1 ч.л.
- девесил - 1 ч.л
- майорана - 1 к.л
- зехтин - 30 мл
- мед - 1 с.л
- чесън - 1 скилидка
- картофи - 500 г
- бира - 330 мл
- бульон - 150 мл зеленчуков
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички подправки, зехтина, мед и
нарязана на ситно скилидка чесън. Разбъркайте и добавете бирата.
Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете във загрята фурна на 160 градуса за 2 часа.
Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Когато изтече времето за готвене, извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете картофите.
Ако течността е поизвряла, добавете зеленчуков бульон, подправете с малко черен пипер и сол, ако е необходимо и сложете пак във фурната на 180 градуса за 30 минути.
Поднесете със зелена салата и студена бира.
Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете във загрята фурна на 160 градуса за 2 часа.
Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Когато изтече времето за готвене, извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете картофите.
Ако течността е поизвряла, добавете зеленчуков бульон, подправете с малко черен пипер и сол, ако е необходимо и сложете пак във фурната на 180 градуса за 30 минути.
Поднесете със зелена салата и студена бира.