неделя, 21 април 2024 г.

Гювечета с кюфтета

 

Гювечета с кюфтета


Не веднъж съм ви споделяла, че вкъщи много обичаме кюфтенца и постоянно опитвам и експериментирам, така че да ги разнообрзя. Днес съм ви приготвила интересна и много вкусна рецепта за гювечета с кюфтета, които се приготвят много лесно и стават готови за сравнително бързо време. Тук изцяло съм импровизирала, но държа да отбележа, че се получиха повече от сполучливи. Общо взето в гювечетата може да се сложи всичко, което ви е поизостанало в хладилника и все си става вкусно. Опитайте! Ако искате да разнообразите домашното си меню с интересни и вкусни ястия може да се абонирате и за канала ми в YouTube НАТИСНЕТЕ ТУК където споделям видео рецепти, приготвени от мен изцяло в домашни условия, непрофесионално направени, но лесни и достъпни за всички. 

Продукти:

кайма - 500 г смес
колбас - 150г (наденица, кренвирш или мек салам)
кашкавал - 100 г
черен пипер
кимион - 1 к.л.
чубрица - 1 к.л. мляна
гъбенo - доматен сос - 200 мл бутилка
яйца - 4 бр.
лук – 2 - 3 глави кромид
зехтин - 4 ч.л.


Начин на приготвяне:

Нарежете колбаса на ситно, сложете го в купа.

Нарежете и кашкавала на ситни кубчета, прибавете го в купата при колбаса.
Сложете и каймата в купата с всички подправки, омесете сместа, така че всички продукти да се споят.

Обелете и нарежете лука на полумесеци.

Намажете гювечетата отвътре с по една чаена лъжичка зехтин или олио.
От каймяната смес оформете 16 бр. малки кюфтенца, сложете по четири броя във всяко, добавете по малко лук, като го поставите отгоре или отстрани на кюфтенцата.

Сипете по 50 мл от гъбено-доматения сос във всеки съд, поставете капачетата и сложете във фурната да се запекат на 180 градуса около 50 мин.

Махнете капачетата, чукнете по едно яйце във всяко и дозапечете до готовност.