Много вкусни се полочават с тези тортии. Наистина е хапване подходящо за забързаното ни ежедневие, когато времето изисква да приготвим нещо за нула време. Може да се приготви и във фурната, и там пробвах, получиха се същите, даже бяха по хрупкави, на фрайъра отдолу основата стои по мека. Слагате на хартия за печене и директно върху скарата на печката. Грамажите на продуктите са само ориентир, на видеото може да видите колко горе - долу слагам на една тортия. Опитайте, станаха супер!
Продукти: за 1 пица
Тортия питка - 1 бр
Кашкавал - 60 г
Домат - 1/2 бр
Кромид лук - 1/2 глава
Бекон - 50 - 100г
Яйца - 2 бр
Черен пипер - 1/2 ч.л
Спанак - 20 г (1 шепа)
Как приготвям рецептата може да видите във видеото ⇓
Начин на приготвяне:
В купата на еър фрайъра сложете хартия за печене и отгоре поставете една тортия питка.
Кашкавала настържете и разделете на две равни части.
Едната част поръсете по основата на питката. Отгоре сложете нарязани на дребно домат, кромид лук и бекон.
Поръсете с черен пипер и чукнете две яйца. Може да сложите и само едно, както е по вкуса Ви.
Добавете спанака и леко с вилица разбийте яйцата и ги смесете с продуктите.
Завършете с останалия настърган кашкавал.
Сложете купата в уреда и печете на 190 градуса за около 10 мин до готовност на яйцата.
Извадете и нарежете, хапнете докато е топла.
Да Ви е вкусно!
Ако харесвате рецептите може да ги споделите в социалните мрежи с активен линк.
Подкрепете ме като се абонирате и за канала ми в YouTube където може да си харесате някоя от видео рецептите, които готвя, опитвам и снимам съвсем непрофесионално в домашни условия.
Още мои рецепти в социалните мрежи ⇩