петък, 16 август 2024 г.

Супер вкусни пелмени в гювечета - Видео

 

Супер вкусни пелмени в гювечета

За всички които обичат да похапват пелмени е днешната ми рецепта. Пелмените са тестени "ушички" с различна плънка, може да са зеленчукови или с месо, като най-често се пълнят с  пилешко или зеленчуци. Пускат се във вряща вода за няколко минути и обикновенно се поднасят със сос от заквасена сметана или запържено масло с подправки. Ползвам готови пелмени, не защото немога да си ги направя сама, а просто защото спестяват време, което за мен е важно. В случая съм ползвала замразени пелмени с плънка от пилешко месо, не съм ги размразявала и не съм ги варила предварително, за тази рецепта не е необходимо. Слагам си ги замразени без никакъв проблем, в гювечето се сготвят, което също ми спестява време. По долу има видео как ги приготвям, вижте го, много лесно стават. На вид не е ястие, което ще е супер красиво, но вкусът е невероятен! Страхотно вкусни и апетитни са, аромата който се носи като извадите от фурната готовите гювечета, ще ви причини обилно слюноотделяне, наистина много ви ги препоръчвам. Много са вкусни!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!

Продукти: за 3 бр гювечета

заквасена сметана - 400 г
черен пипер - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка
кашкавал - 50 г за плънката
олио - 1 с.л.
чесън - 1 скилидка
кромид лук - 2 глави
гъби печурки - 250 г
сол и черен пипер - по вкус
масло - 2 ч.л.
пелмени - 600 г/ по 200 г в гювече
кашкавал - 150 г/ за поръсване - по 50 г на порция

Как приготвям рецептата вижте във видеото 👇



Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно.
В тиган сложете олиото и загрейте на котлона. Сложете в него чесъна и лука и запържете до омекване за няколко минути.
Гъбите нарежете и добавете в тигана. Пържете до омекване и златист цвят на гъбите. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
В купа сложете заквасената сметана, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и 50 г настърган кашкавал.
Разбъркайте до хомогенна смес.
Намежете гювечетата с малко масло.
На дъното сложете лъжица, две от сметановата смес, следва около 200 г от пелмените. Върху и между тях поставете от сместа с лук и гъби и покрийте с лъжица от сметановата смес.
Накрая завършете с настърган кашкавал.
Така направете всички гювечета, като се старайте плънките и пелмените да ви стигнат за всичките.
Затворете ги с капачетата.
Сложете във фурна и печете на 180C за около 50 мин.
Извадете от фурната и поднесете топли.

Да ви е вкусно!

Препоръчвам ви да видите и рецептата за Сирене по шопски в гювечета 

Пелмени в гювечета

Руски пелмени със сметана