четвъртък, 20 декември 2018 г.

Богата баница с тиква и ябълки




Продукти:
  • тиква - 500 г
  • ябълки - 500 г златна превъзходна
  • захар - 250 г
  • канела - 1 с.л
  • фурми - 150 г
  • масло - 125 г
  • кори за баница - 500 г
  • лимонов сок –1 с.л
  • орехи – 1 ч. ч смлени

Начин на приготвяне

Почистете, обелете и настържете ябълките и тиквата.

Разтопете маслото и разгънете корите.

Направете плънката, като сложите тиквата и ябълките в купа, добавете лимонов сок. Фурмите нарежете на ситно, добавете ги в купата заедно с орехите, захарта и канела. Разбъркайте всичко.

Вземете една лъжица от маслото и подмажете тавата, в която ще печете.

Лист кора намажете със стопено масло, разпръснете от плънката и завийте на руло. Поставете в средата на тавата, като завиете на охлюв.

По същия начин се процедира с всички кори и до изчерпване на плънката.

Намажете баницата отгоре с масло и сложете в загрята фурна на 180 градуса до златисто.