Уникално крехки и сочни пържолки със сирене
Това е една многократно изпитана от мен рецепта за
свински пържоли, която винаги се получава добре. Месото става изключително
крехко и сочно, сиренето добавя аромат и вкус, за това ако решите опитайте,
заслужава си!
Абонирайте
се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където
може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни
условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните
мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на
блога. Сърдечно благодаря!
Продукти:- свинско месо - 1 кг врат без кост
- топено сирене - 200 - 250 г за мазане
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на пържоли, сложете в плик и
начукайте, за да ги изтъните. Почистете и нарежете малка глава кромид лук на
дребно.
В купа сипете млякото, сложете лука, подправете с малко пипер и кимион и
сложете пържолите. Покрийте и оставете в хладилник да се мариноват за няколко
часа, като периодично ги обръщате, така че всяка пържола да се маринова добре.
Преди печене извадете месото, отцедете от течността и махнете остатъците от
лук, които са полепнали по месото. Оставете пържолките в чиния за 30 минути на
стайна температура. Поръсете всяка пържола с едро смлян черен пипер, сол и ако
обичате малко кимион. С ръка разтрийте месото, така че подправките да се набият
в месото.
Вземете топеното сирене и намажете с него всяко парче месо, но само от едната
страна. Вземете плик за печене и сложете в него пържолите, завържете и сложете
в тавичка.
Задушавайте месото на 180 градуса за 45 минути, след което извадете тавичката,
отрежете плика и го разтворете леко, колкото да се открие месото. Върнете
тавата във фурната до запичане и придобиване на приятен цвят на месото за около
10 минути.
За любителите на пикантния вкус може да овкусите пържолите преди печене с щипка
лют пипер.