петък, 7 декември 2018 г.

Неустоими хрупкави картофки с пармезан



 Тази рецепта за картофки е толкова уникално сполучлива че вкъщи са луди по тях. Успешно може да заместят пържените картофи и се приготвят страхотно лесно и бързо, а резултатът е впечатляващ - толкова са хрупкави и вкусни, че една тава няма да ви стигне :)

Продукти: за 3 порции

    картофи - 500 г
    пармезан - 100 г
    черен пипер
    сол
    червен пипер - 1 с.л. пушен
    галета - 50 г
    кайенски пипер - 1 к.л.
    мащерка - 1 ч.л.
    масло - 50 г

Начин на приготвяне:
Почистете картофите, ако са пресни, ги оставете с обелката, но хубаво ги изтъркайте под течаща вода.
Нарежете картофите на средно тънки ивици, като за пържени картофи.
Подгответе си широка плоска тава, сложете хартия за печене.
Подсушете картофите и ги сложете в тавата. Хубаво е да са на едно ниво, едно до друго, за да се опекат равномерно. Поръсете ги с галета, подправките и настъргания на ситно пармезан.
Разбъркайте, така че да са овкусени всички картофчета. Отгоре ги полейте леко с разтопено масло.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.
Извадете ги, отстранете от хартията и поднесете.