Страхотно вкусен и ароматен е този сладкиш. Напоследък забелязвам, че наблягам на основните рецепти и някак десертите ми липсват, за това реших днес да ви зарадвам с плътен, мек, пухкав и с леко влажна структура сладкиш. Много от вас вероятно са си приготвили домашни сладка и конфитюри и ако е така отворете едно бурканче с домашно сладко и го ползвайте за този десерт, ако ли не в магазинната мрежа има голямо разнообразие. Хващайте миксера и да започваме!
Продукти: за 8 порции- яйца - 3 бр.
- брашно - 3 ч.ч - чашата е с вместимост 200мл
- олио - 60 мл
- захар - 1.5 ч.ч.
- кокосови стърготини - 30 г
- ванилия - 2 пакетчета
- какао - 2 с.л.
- кисело мляко - 400 г
- бакпулвер - 15 г
- за намазване:
- сладко от малини - 150 г
- за поръсване:
- кокосови стърготини – 10 г
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа яйцата и захарта до кремообразна смес. Добавете ванилията и олиото. Разбърквайте непрекъснато с миксер. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.
Добавете ги към сместа като ги редувате с киселото мляко и бъркате със дървена лъжица или шпатула. Сместа трябва да е добре объркана и да няма брашнени бучки. Накрая добавете кокосовите стърготини и разбъркайте.
Намажете правоъгълна тавичка с малко олио и сложете хартия за печене. Ако нямате хартия поръсете тавичката с брашно. Изсипете сместа и изравнете. Печете сладкиша в загрята фурна на 170 градуса до суха клечка около 40 минути според фурната.
Извадете го и докато е топъл го намажете с малиновото сладко. Когато се охлади извадете от тавата, поръсете с кокосови стърготини и нарежете на парчета.
Намажете правоъгълна тавичка с малко олио и сложете хартия за печене. Ако нямате хартия поръсете тавичката с брашно. Изсипете сместа и изравнете. Печете сладкиша в загрята фурна на 170 градуса до суха клечка около 40 минути според фурната.
Извадете го и докато е топъл го намажете с малиновото сладко. Когато се охлади извадете от тавата, поръсете с кокосови стърготини и нарежете на парчета.