Много рецепти ми се натрупаха за споделяне, а все не ми остава време. Една вкусотия, която вкъщи често си приготвяме. Аз лично съм голям фен на ориза, всеки ден да го ям, няма да ми омръзне. Това е от тези ястия, които са част от домашната кухня и няма нищо специално в него, споделям я просто защото много хора ми пишат и питат как да си приготвят вкусен ориз. В канала ми в youtube съм пуснала и простичко видео с начина на приготвяне. Някои ще си кажат ама това е просто ориз, да така е, не откривам Америка, само споделям рецептата, защото е супер сполучлива, ориза се получава вкусен, ароматен и ефирен и е подходящ за всички начинаещи кулинари, които обичат вкусна домашно приготвена храна.
Продукти:
ориз - 400 г
лук кромид - 2 глави
чушка червена - 1 бр
морков - 1 бр
олио - 3 с.л.
сол - 1 ч.л. / по вкус
черен пипер - 1/2 ч.л.
магданоз - 1 ч.л. сушен
бульон - 1200 мл. зеленчуков
магданоз - няколко стръка за поръсване
за месото:
свински врат - 600 г или гърди
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол - 1 ч.л.
олио - 3 с.л.
вода - 300 мл.
Как приготвям тази рецепта може да видите във видеото тук 👇👇👇
Начин на приготвяне: