Кремчета Тиквена наслада
Ако имате тиква и се чудите за какво да я използвате, ви предлагам да опитате тези кремчета. Нежният тиквен крем, топящите се в устата бисквити и необикновеният аромат правят този десерт истинско кулинарно изкушение, подходящо и за
най-изтънчените вкусове. Опитайте :)
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
За тиквата:
1 кг тиква
3 с.л. захар
1 ч.ч. вода
За
крема:
500 мл прясно
мляко
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
1 бр. ванилия
50 г масло
1 бр. яйца
300 мл сладкарска
сметана
1 пак. бисквити (чаени, какао)
Роден край
Начин на
приготвяне:
Почистете тиквата от семките и корите, нарежете на големи
парчета и я сложете в тава.
Поръсете всяко парче
със захар и сипете чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на
180 градуса за 40 мин., махнете фолиото и допечете още 15 мин. до готовност.
Според фурната времето за печене на тиквата може да варира, преценете и наглеждайте
периодично.
Направете крема, като в касерола сложите 300 мл от млякото заедно
със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.Разбийте яйцето с
останалото мляко и брашното. Сипете яйчената смес на тънка струйка при
непрекъснато бъркане при млякото, като внимавате да не се пресече и загори.
Бъркайте до сгъстяване и получаване на гладък крем. Накрая ароматизирайте
с ванилия и махнете от котлона.Извадете тиквата, пасирайте я и добавете към
крема. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.Разбийте сметаната, вземете
една част от нея и я смесете с крема, като бъркате внимателно в една посока,
след което добавете останалата част и разбъркайте отново много внимателно.
Вземете
десертни чашки, купички или каквито съдове имате, и на дъното им натрошете по
две бисквити, сипете от крема и отгоре декорирайте със стрити на прах
бисквитки. Сладко и ароматно, опитайте! :)