Лесна, ефектна и носталгична! Тази бисквитена торта „Наполеон“ съчетава два вида любими бисквити "Закуска" (ванилови и какаови) и богат домашен ванилов крем. Подходяща е за заети дни, когато искате впечатляващ десерт без печене и без сложни техники. Достатъчно е да сглобите слоевете, да я оставите да «узрее» в хладилника и ще имате парче детски спомени в модерно изпълнение. По-вкусна е отколкото изглежда, снимките едва успях да направя, защото всички вкъщи се бяха наредили като войници около мен и не ме оставиха да направя един добър кадър 😀Опитайте и споделете с близки и приятели!
Кулинарният ми блог расте благодарение на вас – читатели и съмишленици в кухнята!
Ако ви харесват рецептите ми, с радост ви каня да станете част от общността ми и в YouTube и Tik Tok, където показвам видео рецепти от моята кухня.
🎥 Абонирайте се тук 👉 НАТИСНИ ТУК и ТУК . Всяко „харесване“, споделяне или абонамент означава много за мен. Благодаря Ви от сърце! 🍲💛
📋 Информация за рецептата:
📝 Необходими продукти
Бисквитени слоеве
- 2 пакета бисквити Закуска ванилия (~200 г всеки)
- 2 пакета бисквити Закуска какао (~200 г всеки)
Крем „Наполеон“
- 1 л прясно мляко
- 125 г краве масло
- 7 с.л. брашно (60–70 г)
- 1 чаша захар (180–200 г)
- 3 яйца
- 2 пакетчета ванилия / 1–2 ч.л. екстракт
- Щипка сол (по желание)