четвъртък, 24 септември 2015 г.

Патладжани с чесън

Едва ли откривам "топлата вода" с тази рецепта, но няма как да не споделя, че така приготвени патладжани мога да ям постоянно. Придават страхотен апетит още с първата хапка :) 


Патладжани-2бр
чесън-3скилидки 
сол
оцет
магданоз-на вкус
люто чушле-по желание
зехтин или олио-за пържене
 

Патладжаните се почистват, измиват и нарязват на тънко по дължина, посоляват се обилно и се оставят за няколко часа да се отцеди горчивата вода. Измиват се от солта и се подсушават с домакинска хартия. Зехтина или олио се загрява в тиган и се пускат парчетата патладжан да се изпържат за няколко минути от двете страни до златисто кафяво. Изцеждат се отново, но този път от мазнината върху хартия, поставят се в дълбока чиния и се подправят на вкус със сол, оцет, чесъна нарязан на ситно,стръкчета магданоз и малко люто за разкош!