четвъртък, 24 септември 2015 г.

Пикантни картофки във фолио





Необходими продукти:

600 г картофи - по възможност пресни
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 ч.л. пушен червен пипер
1 к.л. лют червен пипер
1 к.л. риган
1 к.л. мащерка
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
1 к.л. куркума
черен пипер сол на вкус


подготовка за печене на картофките

Начин на приготвяне: 

Картофите се измиват хубаво без да се белят, ако са дребни се оставят цели, а ако са по едри се нарязват. В купичка се слагат зехтинът, соевият сос, захарта и всички подправки. Разбърква се добре. Взима се голямо парче алуминиево фолио, слага се в тавата, в която ще се пече, краищата му трябва да излизат извън нея. В средата на фолиото се слагат картофите, върху тях се изсипва сместа от зехтин и подправки и хубаво с ръце се втрива в картофите. Скилидките чесън не се белят, поставят се цели между картофите, след което фолиото се прегъва и затваря от всички страни, така че картофите да са хубаво покрити с него.

Тавата се слага се в загрята фурна на 180 градуса и се пече 30 мин., след което се изважда от печката, отгоре фолиото се изрязва, така че да се открият малко картофите и се слага отново във фурната да се запекат до златисто още 10 мин. Накрая, преди сервиране, се поръсват по желание с копър.

пикантните картофки след изпичане


пикантни картофки във фолио