Продукти;
4бр свински джолани-за предпочитане задни
1 бр.бульон зеленчуков кубче
1 с.л.оцет балсамов,
30 мл зехтин,
2 с.л.доматено пюре,
1 к.л.кимион,
1 ч.л.целина сушена,
3 с.л.уни сос,
1 ч.л.сол,
1 щипка черен пипер млян,
2 щипка бахар на прах,
1 к.л.салвия сушена,
3 стрък магданоз пресен,
1 стрък розмарин,
1 ч.л.мащерка,
1 ч.л.риган,
3 ск.чесън стар,
1 с.л.червен пипер,
3 с.л.кетчуп,
Начин на приготвяне:
Приготвя се марината от кетчупа, оцета, уни соса, зехтина, доматеното пюре, към тях се прибавят всички подправки с намачкания чесън. Джоланите се измиват, подсушават и с приготвената смес се намазват обилно. Поставят се в намазнена тава и се оставят покрити с домакинско фолио във хладилник за 4 часа. Фурната се загрява на 200 С, джоланите се приготвят за печене, като им се маха фолиото, слага се бульончето, разтворено в 250 мл вода и се изсипва в тавата. Може да се добавят по желание и няколко цели скилидки чеън. Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече за 2:30min..Преди да стане напълно готово, се изваждат джоленчетата, отстранява се фолиото и се запичат за още 30 мин до получаване на хубава глазирана коричка.