Моите „Spaghetti alla Carbonara“
Паста Карбонара е ястие от италианската кухня. В оригиналния си вариант се приготвя с яйца, бекон, черен пипер, сирене пекорино и пармезан, комбинирани най-често със спагети, но се използват и талиатели, ригатони, фетучини и др. Днес ще ви покажа моята рецепта за спагети като Карбонара, но не точно, защото ще се появят видни специалисти, които ще почнат да спамят и да дават акъл кое как не е и кое как се прави, затова изрично подчертавам това са спагетите които най-много харесвам и допадат на вкуса ми. А това дали е Карбонара или не..на кой му пука, когато е вкусно? 😃😃😃
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!
Необходими продукти:
400 г спагети
300 г пушен бекон
4 яйца
250 мл течна готварска сметана
100 г сирене пармезан
2 с.л. зехтин
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тенджера с вода се поставя на котлона да заври след което се посолява и се слагат спагетите да се варят според указанието на опаковката.
Яйцата се разбиват в купа с бъркалка и към тях се добавя сметаната, черен пипер и 50 грама настърган пармезан, всичко се разбърква.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно, беконът също се нарязва.
Зехтинът се загрява в тиган и в него се слагат лукът и беконът. Запържват се до златисто, след което се прибавя и чесънът. Разбърква се всичко и се пържи няколко секунди, след което спагетите се отцеждат и се слагат в тигана, размесват се и се сипва яйчено-сметановата смес. Котлонът се намалява на средна температура, спагетите се разбъркват добре до пълното поемане на течността. Тиганът се маха от котлона и върху вече готовите спагети се настъргва останалия пармезан, може да се сложат и тънки парчета от него. При поднасяне се поръсва със щипка черен пипер.