сряда, 27 януари 2016 г.

Салата за водка със сельодка




Продукти
50 гр. маслини
1 щипка черен пипер млян
1 щипка сол
1 щипка захар
30 мл зехтин
1 бр. люти чушлета
2 бр. лайм
1 гл. лук кромид стар
1 гл. лук червен
250 гр. херинга филе розово
Начин на приготвяне:
Това е една чудесна рибна салата, която горещо препоръчвам. Херингата е розова, маринованано филе.
  • Направете дресинг за салатата като в купичка сложите зехтина, сока от маринованата херинга, сока на един лайм, солта, захарта и черен пипер. За любителите на леко пикантен вкус, нарежете на много ситно и едно червено люто чушле. Разбъркайте всичко. 
  • Обелете двата вида лук и ги нарежете на полумесеци. Нарежете и херингата на по-едри парчета. 
  • Измийте добре останалия лайм под течаща, гореща вода, след което и него нарежете заедно с кората на малки парчета.
  • Сложете всичко в купа за салата - лукът и лайма, херингата и залейте с готовия дресинг, разбъркайте и накрая добавете няколко маслинки за разкош. 
  • Поднесете с водка и добро настроение :)