неделя, 11 февруари 2024 г.

Баница с лаваш в кексова форма

 

Баница с лаваш в кексова форма



Може би помните преди години споделих моята рецепта за баница в кексова форма, която се хареса толкова много. Днес реших да я направя отново, но в по - различен вариант. Тази баница се харесва не само защото е супер вкусна, но и защото се приготвя много бързо. За тази баница използвах  много нашумелия Лаваш вместо кори за баница и ви съветвам да опитате. По долу публикувам и видео, където може да видите точно как се приготвя. Опитайте :)

Продукти:

Лаваш - 4 бр питки от кръглите (40 г всяка)
Яйца - 4 бр.
Прясно мляко - 200 мл.
Сирене - 250 г
Кашкавал - 150 г
Олио - за намзване

Как приготвям баницата вижте във видеото ⇩


Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.
Настъргайте кашкавала и го прибавете, сипете млякото и разбъркайте.
Накъсайте лаваша на малки парчета и го сложете към сместа.
Намажете форма за кекс с мазнина.
Изсипете получената смес във формата и заравнете.
Печете във фурна на 180 градуса за около 30 минути до получаване на златист цвят.
Извадете готовата баница от фурната, с нож леко минете по стените, за да се отлепи и обърнете в чиния. Добре е веднага докато е топла да отделите баницата от формата, защото после изстива и залепва.

Нарежете и поднесете топла.
Да Ви е вкусно!


Може да ме подкрепите, като се абонирате за канала ми в  👉 YouTube където ще намерите още лесни и практични рецепти.