четвъртък, 15 февруари 2024 г.

Бърз тост с яйце и още нещо...

 

Бърз тост с яйце и още нещо

Днес се впускаме в кулинарно пътешествие, с което независимо дали сте ентусиаст за бързо хапване или ценител на класическите закуски, този печен сандвич-тост може да се превърне в новата Ви мания. Представете си това: златисто-кафява коричка, слоеве топящ се кашкавал и стичащ се жълтък, които ще танцуват по вкусовите Ви рецептори. Присъединете се към мен да приготвим заедно тази вкусотия, която ще издигне сутрешния Ви ритуал до съвсем ново ниво. Пригответе се да събудите сетивата си и да се отдадете на неустоимия печен сандвич, както никога досега!
Ако харесвате рецептите, абонирайте се и за канала ми в YouTube https://www.youtube.com/@flavorsandaromas

Продукти за два сандвича:
Хляб тост - 4 филии
Кашкавал - 100 г
Колбас - 4-5 слайса по избор
Яйца - 2 бр. малък размер
Масло - 50 г меко
Чесън - 2 скилидки
Сол и черен пипер
Как приготвям сандвича вижте във видеото ⇓


Начин на приготвяне:
В малка чашка сложете меко масло и смлян чесън, разбъркайте до получаване на чесново масло. Настържете кашкавала и нарежете колбас по избор.
Вземете едната филия и с дъното на стъклена чаша с диаметър 3-4 см. натиснете средата на филията леко до получаване на малко кратерче, където по-късно ще сложим яйцето и я намажете с чесновото масло.
Вземете другата филия, намажете я с чесновото масло, сложете няколко резенчета колбас и покрийте с малко от настъргания кашкавал. Захлупете с първата филия, така че кратерчето да е отгоре. Чукнете внимателно едно яйце и го сложете във вдлъбнатината (кратерчето), като внимавате да не изтече отстрани. Добре е да ползвате яйца с най-малък размер. 
С клечка за зъби боднете на няколко места жълтъка, поръсете със сол и черен пипер по вкус. Около яйцето сложете малко от кашкавала, така че филията отгоре да има яйце в средата и около него кашкавал. 
Така процедирайте с другите две филии.
Вземете хартия за печене, сложете я на решетъчната скара от фурната и върху нея внимателно поставете сандвичите.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути до получаване на златиста коричка и течен център на жълтъка.

Да Ви е вкусно!