четвъртък, 30 май 2024 г.

Апетитни банички с газирана вода

 

Апетитни банички с газирана вода

Много апетитни се получиха тези банички, за нула време станаха готови. Класическа рецепта с газирана вода, която често използвам за направа на баници. Получават се пухкави и ефирни, наистина са неустоими. Приготвени за закуска, пък често вкъщи ги правя и за вечеря, с чаша айрян ммм...цяла тава не ни стига! Опитайте, страхотни са!

Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия. Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога. Сърдечно благодаря!


Продукти:

400гр точени кори
4бр яйца
400гр кисело мляко
100мл газирана вода
50мл олио


300гр сирене
50гр краве масло

Начин на приготвяне:

Прави се плънката като в купа се разбиват яйцата, добавя се млякото и олиото, разбърква се, натрошава се сиренето и се добавя газираната вода.
Корите се разгъват на масата поставят се по дължина, взимат се по две кори, слага се от плънка като се ръси и разпределя по цялата кора, след това се сгъва на две, пак се намазва с плънка, след което се сгъват на триъгълник. Подреждат се в тава постлана с хартия за печене и върху всяка баничка се слага малко парче масло. Пекът се в загрята фурна на 180градуса около 30мин до златисто. 

Тук може да видите още рецепти за Баници


Апетитни банички