Великден е! Христос Воскресе, приятели! Бъдете здрави, щастливи и благословени! Традиционно днес на трапезата присъстват агнешко печено, козунак, яйца, зелена салата и питка. Вкъщи обичаме ахнешкото печено класически на ниски градуси, повечко време, с картофки и ароматни подправки. Месото да е крехко, да се отделя от кокала, ароматно, целия дом да мирише на печено месце. Предлагам ви да опитате тази рецепта, няма да сгрешите! Светли и мирни празници, мили приятели!
Ако харесвате рецептите ми, абонирайте се и за канала ми в YouTube НАТИСНЕТЕ ТУК където споделям домашно приготвени видео рецепти, без нищо изтънчено в тях, но с много желание и ориентирани към онези от вас, които предпочитат домашно приготвената вкусна храна. Благодаря Ви от сърце за подкрепата!
Продукти:
агнешко месо - около 1.5 - 2 кг агнешка плешка (бут)
бира - 330 мл
джоджен - 1ч.л
девесил - 1ч.л
сол
черен пипер
червен пипер - 1 с.л.
зехтин/олио - 3 с.л.
мащерка - 1 ч.л.
бульон - 100 мл
Начин на приготвяне: