Супер рецепта за любителите на печено пиле.
Уникално вкусно и крехко печено пилешко, много ароматно и сочно.
Който го опита само тази рецепта ползва, наистина е невероятно апетитно!
Гарантирам ви, че ще се влюбите в тази рецепта, месото пада от кокала, а пилешките гърди, които обикновенно се получават сухи и безвкусни, тук се карахме кой да вземе от тях.
В описанието по-долу ще поставя видео, в което може да видите, колко лесно се приготвя.
Опитайте и споделете с близки и приятели!
Абонирайте се и за канала ми в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК където може да гледате интересни видео рецепти, които приготвям лично в домашни условия.
Ако харесвате рецептите ми, лесно може да ме последвате и в социалните мрежи, като натиснете на притурките за различните мрежи в страничната лента на блога.
Сърдечно благодаря!
Продукти:
Пиле - около 1.200кг
Соев сос - 30 мл
Олио - 20 мл
Черен пипер - 1/2 ч.л
Червен пипер - 1 ч.л
Подправка за пиле - 1 ч.л
Лимон - 1 с.л сок
Магданоз - 1 ч.л сушен
Мед - 1 ч.л
Лимон - 1/2 бр
Бекон - 50 г
Как приготвям рецептата вижте във видеото 👇
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете пилето.
В купа сипете соевия сос, олиото, лимонов сок, меда и подправките.
Разбъркайте до полочаване на еднородна смес.
С тази марината намажете добре пилето от всички страни, като я втриете с леки масажни движения в месото.
Отделете в хладилник за 2 часа да се маринова.
Преди печене сложете в кухината на пилето парчета от половин лимон и бекон.
В тава сложете хартия за печене и поставете пилето.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 1час до златисто кафяв цвят и готовност на месото.
По време на печенето ако забележите че изпъкналите части като бутчетата или гърдите на пилето потъмняват, покрийте тавата с алуминиево фолио, без да я опаковата, само го поставете отгоре, за не загаря.
Да ви е вкусно!